Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

iRCC 2017

Dogajanje pred 9. sezono pokala iRCC je bilo kar turbulentno. Na srečo se je vse dobro izšlo in 18. februarja je ...

... Hermagor (Šmohor) gostil 163 plezalcev ter množico spremljevalcev.
Po prijavah je kazalo celo na rekordno udeležbo na tem avstrijskem prizorišču (211 prijav), vendar je viroza opravila svoje.

Koledar pokala iRCC 2017 je praktično identičen tistemiu iz leta 2016. Bistvena razlika je v disciplini zaključne tekme v Zagrebu – balvani na novih stenah namesto težavnosti.

Koledar iRCC 2017
Hermagor: 18. februar - težavnost
Radovljica:  5. marec  - balvani
Tarvisio:  26. marec    - težavnost
Zagreb:   22. april       - balvani

V polnem teku so že tudi organizacijske priprave za drugo tekmo tega pokala v Radovljici.

Po lanski revoluciji, ko smo tekmovanje spremenili praktično na vseh področjih, se bomo letošnje tekme lotili nekoliko bolj konzervativno. Skušali bomo ponoviti, kar je bilo dobro in izboljšali kakšno pomanjkljivost.
Glavni problem organizacije balvanske tekme je vedno najti optimum med čim večjo dolžino balvanskih sten, njihovo vidnostjo za občinstvo ter zmožnostjo te stene postaviti v kratkem času in jih potem skladiščiti do naslednje tekme.
Skupna dolžina tekmovalnih sten v Radovljici znaša nekaj čez 25 metrov. To pomeni dovolj prostora za pripravo devetih kvalitetnih balvanskih problemov. Vse stene so v enem prostoru in s tribun se jih da spremljati hkrati. Ogrevalna stena je zagotovljena.

Zaradi velikega števila plezalcev in obiskovalcev smo že lani močno zmanjšali prostor za gledalce v telovadnici, gledalce pa smo usmerjali na tribuno. Letos bomo še dodatno povečali prostor za tekmovalce, zato gledalce prosimo, da v še večji meri izkoristijo tribune. Potrudili se bomo, da bo prizorišče dobro označeno, pripravili pa bomo tudi obvestila, ki bodo omogočila čim boljšo izkušnjo pri spremljanju tekmovanja.

Letošnji pokal iRCC je 9. izvedba. Ideja o tem, kako pripraviti plezalcem prijaznejše tekmovalne prireditve, se dobro prijemlje. Na tej poti smo veseli predlogov, ki bi pomagali najti še kakšno izboljšavo. Za 10. obletnico pokala iRCC si želimo plezalcem pripraviti optimalno prireditev.

Pavel Škofic 

...02.2017
Facebook: ŠPO Radovljica 

 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.