Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 16.12.2014

11. december - mednarodni dan gora ...

Tine Cuder (AO Bovec), Blaž Volčanjk in Roald Bruil-Roli so v sredo, 10. decembra plezali smer Likar - Markič  (IV+/M5, 200 m) v Zapotoškem vrhu. Po njihovih besedah so razmere ravno dovolj "zimske" za uporabo cepinov in derez.

Prav tako v sredo so Dario Prinčič, ter brata Jan in Miha Podgornik (AAO) plezali Šijo Brane. Pravijo: "... bilo je veliko praskanja po skali, sneg nesprijet na podlago, travice pa dobro držijo, tam kjer so, leda ni, grapce pa tako-tako. Ni še, ampak za silo se da."

Igor Radovič (AK Črna) vsak teden deli kak nov zapis. 10. decembra je raziskoval okrog Dvomljivke v Durcah (M/45 st., 240 m).


(vir: Arhiv Janez Javoršek)


11. decembra je bil Janez Javoršek (AO Ljubljana-Matica) s soplezalko Marijo v Lenuhovi v Begunjski Vrtači.

Matevž Mrak (AO Radovljica) je s Klemnom Gerbcem (AO Kranj) prejšnji teden preplezal Severni raz Male Mojstrovke (M5, 350 m), 12. decembra pa z Domnom Petrovčičem (AAO)  smer Vertigo World (M6, 550 m) prav tako v Begunjski Vrtači.

Tokrat tudi ena prvenstvena v tujini. Aleksandr Žigalov in Timoha Ivanov sta 5. decembra v bolj ekstremnih razmerah preplezala novo smer v vzhodni steni Glave spečega Sajana. Ocenila sta jo po ruski lestvici z 5B, A3 - A4, 320 m.

Z naslednjim tednom AN spet prevzema Mitja Filipič.
Srečno!
 





 
Zapotoški vrh (vir: Tine Cuder)


Na Kamniškem sedlu (vir: AAO)


Vertigo World (vir: Matevž Mrak)

Značke:
ALP AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.