Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 02.12.22

GRS Kranj pomagala planinki

Ob 10.09 je na markirani planinski poti v smeri Štefanje Gore občina Cerklje na Gorenjskem planinko nenadoma obšla slabost. Na kraju so ji prvo pomoč nudili gorski reševalci GRS Kranj in reševalci NMP Kranj, ki so jo prenesli do reševalnega vozila v naselje Adergas.

Predviden razvoj vremena

V petek bo oblačno. Padavine bodo dopoldne od juga postopno ponehale. Burja bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C.

V soboto bo oblačno, padavine se bodo zjutraj in dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo večinoma deževalo, v severni polovici Slovenije pa sprva snežilo. Čez dan se bo meja sneženja dvigala. Predvsem ponekod na Notranjskem in Kočevskem bo v krajih med približno 500 in 1000 metri padal dež, ki bo zmrzoval. Na Primorskem se bo krepila burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 10 °C.

V nedeljo bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah bo deževalo. Burja na Primorskem bo zvečer ponehala.

V ponedeljek bodo na vzhodu krajša obdobja sončnega vremena, drugod bo oblačno. Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno še deževalo.


 02.12.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.