Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.08.21

 GRS v več kot štirih (4+) akcijah

NEURJA: ... Neurje s točo in strelami je na Rodici, občina Bohinj, zajelo planinki. Eno naj bi strela tudi oplazila, zato so posredovali reševalci GRS Bohinj, ki so ju pospremili v dolino. Neurje je tudi pod Skuto v občini Kamnik ujelo pohodnici, ki nista mogli nadaljevati poti.
Aktivirani so bili reševalci GRS Kamnik za primer reševanja, saj helikopter LPE zaradi neurja ni mogel poleteti. Pohodnici sta naleteli na skupino planincev, ki ju je varno pospremila do bivaka pod Skuto. ...

Ob 10.57 so se poškodovali trije plezalci v Ježi, na Velikem Zvohu, na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem. Reševalci GRS Kranj in helikopter LPE z dežurno ekipo za posredovanje v gorah z Brnika so poškodovane osebe oskrbeli ter jih prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.37 je na območju Velikih korit na reki Soči v občini Bovec prišlo do zdrsa ene od turistk. Obvisela je nad kanjonom. Reševalci GRS Bovec so ji nudili prvo pomoč na kraju dogodka in jo prenesli do reševalnega vozil NMP Tolmin .Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v ZD Tolmin.

Ob 18.41 se je med sestopom iz Nanosa v občina Postojna pri padcu poškodovala planinka. Reševalci GRS Ljubljana so ji nudili pomoč pri sestopu in jo pospremili do osebnega vozila. Planinka se je odločila, da bo zdravniško pomoč poiskala sama v domačem kraju.

Ob 0.08 se je na Pokljuki, občina Gorje, izgubil planinec. Gorski reševalci GRS Radovljica so ga s pomočjo koordinat našli ter nepoškodovanega prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki bodo tudi močnejše. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, ob morju in ponekod na vzhodu do 29 °C.

V ponedeljek bo sprva oblačno s plohami, ob morju tudi nevihtami. Popoldne bodo krajevne padavine postopoma slabele, delno se bo zjasnilo. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, ponekod drugod pa severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 19 do 25, na Primorskem do 27 °C.

V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.


 01.08.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.