Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 02.09.20

GRS Tolmin pomagala jadralni padalki

Ob 14.49 je na Kobali, občina Tolmin, jadralna padalka pristala in ostala na drevesu nepoškodovana. Reševalci GRS Tolmin so ji pomagali sestopiti z drevesa.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, bolj oblačno bo v severni polovici Slovenije. Predvsem na območju Alp in na Notranjskem bodo posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22, na Primorskem do 24 °C.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Proti večeru se bo zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, ob morju 15, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem do 25 °C.

V petek in soboto bo pretežno jasno in topleje, jutro bo ponekod megleno.


Slovenske novice, 02.09.2020
Na nosilih Mangarta
BOVEC Reševalci so ponedeljek okoli 18. ure odhiteli na pomoč nemški planinki, ki je obstala pod vrhom Mangarta na višini okoli 2660 metrov. gore se zaradi slabega vremena in snega ni upala vrniti. Aktivirani so bili reševalci GRS Bovec in so okoli 21. ure prispeli do nje. Bila je nepoškodovana, vendar podhlajena in nezmožna hoje. Šestnajst mož jo je na nosilih prineslo do Mangartskega sedla, tam so jo okoli 3. ure predali reševalcem NMP Tolmin.


 02.09.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.