Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.09.13

V akcije vključena GRS Bovec, Kamnik, Ljubljana, Rateče in Tržič / Dva padca kolesarjev / Potres
Predviden razvoj vremena

Ob 12.07 so v Dolskem grabnu v Kamniški Bistrici, občina Kamnik posredovali gorski reševalci GRS Kamnik. Poškodovanemu planincu, ki je sestopal z Velike planine so nudili prvo pomoč, in ga s tehničnimi sredstvi prenesli do spodnje postaje žičnice, od koder je bil z vozilom NMP odpeljan v nadaljnjo zdravniško oskrbo.

Ob 11.10 je na Prisojniku v občini Bovec planinki na nogo padla skala in jo poškodovala. Aktivirani so bili člani GRS Bovec in helikopter slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki je poškodovano planinko odpeljal v Klinični center v Ljubljani.

Ob 14.15 je v Logu pod Mangartom v Bovcu, na Jalovcu v steni planinki postalo slabo. Gorski reševalci GRS Rateče so na klasičen način prenesli oslabelo planinko do mesta,kjer jo je zaradi megle lahko pobral helikopter SV ter jo prepeljal v dolino.

Ob 12.52 so v gozdu pod Hrušico v Logatcu posredovali gasilci PGD Dolnji Logatec in ekipa NMP ZD Logatec. Med podiranjem drevja je gozdar dobil udarec v hrbtenico. Po prihodu na kraj so poškodovano osebo imobilizirali in jo prenesli do ceste okoli. 500 metrov. Aktivirani so bili tudi gorski reševalci postaje GRS Ljubljana, katerih kot se je kasneje izkazalo pomoč ni bila potrebna.

Ob 16.45 so v bližini naselja Dolina v občini Tržič, posredovali gorski reševalci postaje GRS Tržič, kjer se je v gozdu med nabiranjem gob poškodoval občan. Poškodovanega so s pomočjo vrvne tehnike prepeljali po strmem gozdnem terenu do ceste, nato pa so ga s terenskim vozilom odpeljali v ZD Tržič.

Ob 11:57 se je v kraju Plužna v občini Bovec telesno poškodovala kolesarka. Na nezavarovanem mostu se je prevrnila in padla pet metrov globoko v suho strugo. Na kraju so posredovali prostovoljni gasilci PGD Bovec, reševalci NMP Tolmin in policijski helikopter slovenske policije z medicinsko posadko, ki so poškodovano kolesarko odpeljali v Univerzitetni klinični center.

Ob 16.10 je na cesti proti Vršiču, občina Kranjska Gora, padel kolesar. Policijski helikopter za HeNMP je z ekipo poletel po ponesrečenca in ga prepeljal v UKC Ljubljana.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo, so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili več potresov 80 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Bovca. Prvi z magnitudo 2,9 se je zgodil ob 17.19. Potresu je ob 18.06 sledil šibkejši popotres z magnitudo 2,2, ob 19.01 pa še en potres z magnitudo 3,1. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Potrese so po prvih podatkih čutili prebivalci zgornjega Posočja in posamezni prebivalci Gorenjske.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo dopoldne delno jasno, popoldne pa bo od zahoda postopno več oblačnosti. Najbolj oblačno bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo popoldne pihal južni veter.
Do ponedeljka zjutraj se bo pooblačilo v večjem delu Slovenije in deževati bo začelo v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji. Dopoldne se bo dež razširil nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Ob morju bo pihal jugo. Proti večeru bo dež od severa slabel in v noči na torek večinoma ponehal. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni polovici države bodo občasno manjše, krajevne padavine.
V noči na sredo in v sredo bo znova deževalo. Dež bo popoldne od severa slabel. Hladno bo.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.