Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.09.21

 GRS v sedmih (7) akcijah

Ob 9.31 je na Viševniku, občina Bohinj, planinki padel nahrbtnik v globel. Reševalci GRS Bohinj so s pomočjo brezpilotnega letalnika locirali nahrbtnik in ga vrnili lastniku.

Ob 13.07 se je na pobočju Rakove špice, občina Kranjska Gora, oseba z opremo za base jump smrtno ponesrečila. Reševalci GRS Kranjska Gora, Rateče in Tržič so s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik in helikopterja LPE dvignili preminulega z nedostopnega terena, prepeljali v dolino in ga predali pristojnim službam.

Ob 14.38 se je na pobočju Stola, občina Žirovnica, poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanko oskrbeli in jo s helikopterjem LPE prepeljali v SB Jesenice.

Ob 18.55 so na območju Planine Kofce, občina Tržič, reševalci GRS Tržič nudili pomoč oboleli osebi pri sestopu v dolino.

Ob 19.30 sta pri sestopu z Otliškega okna v dolino v občini Ajdovščini zašla planinca. Posredovali so reševalci GRS Tolmin - skupina Ajdovščina, ki so planinca pospremili v dolino.

Ob 15.00 si je pri sestopu iz gore Olševe, občina Črna na Koroškem, pohodnik poškodoval koleno. Oskrbel ga je dežurni reševalec GRS na Grohatu in mu pomagal pri sestopu v dolino. Zdravniško pomoč si bo poiskal sam.

Ob 10.33 se je na območju naselja Čekovnik, občina Idrija, pod vodstvom Policije pričela iskalna akcija za pogrešano osebo. V akciji so sodelovali vodniki reševalnih psov KZS Severnoprimorske regije, obale in Notranjske, gasilci PGD Idrija in gorski reševalci GRS Tolmin. V pripravljenosti pa so bili vodniki reševalnih psov ZRPS Severnoprimorske regije. Ob 18.25 so pogrešanega našli nepoškodovanega. Iskalna akcija je bila zaključena.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo večinoma sončno, popoldne bo na severu nastalo nekaj ploh, lahko tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Goriškem do 30 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, ob morju do 15, najvišje dnevne od 23 do 28 °C.

V torek bo pretežno jasno.
V sredo bo še precej sončno, predvsem popoldne bodo v zahodni polovici države že manjše krajevne padavine. Zapihal bo jugozahodni veter.


 12.09.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.