Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.09.13

Poškodoval se je pri razlaganju iz žičnice - Pomagali planinkama, ki ju je obšla slabost
Predviden razvoj vremena

Ob 13.40 se je pri Frischaufovem domu na Okrešlju v občini Solčava pri razlaganju materiala iz žičnice poškodoval planinec. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje, ki so poškodovanemu nudili prvo pomoč, ga oskrbeli in prenesli do helikopterja. Posredoval je helikopter LPE z dežurno ekipo za reševanje v gorah in poškodovanega odpeljal na zdravljenje v SB Celje.

Ob 12.04 je na planini Laz v občini Bohinj starejšo žensko obšla slabost. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bohinj in dežurna ekipa za reševanje v gorah, ki so obolelo žensko ob pomoči helikopterja LPE prepeljali v SB Jesenice.

Ob 18.41 je na Velem Polju v bližini Vodnikove koče, občina Bohinj, planinko obšla slabost. Dežurna ekipa za reševanje v gorah je poletela ob pomoči helikopterja LPE po planinko in prepeljala v SB Jesenice. V dolini so bili v pripravljenosti gorski reševalci Postaje GRS Bohinj.

Okoli 11.25 je na rekreativnem kolesarskem maratonu v Lučah v istoimenski občini padel kolesar in se telesno poškodoval. Reševalci NMP so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno.Na Primorskem in Notranjskem bo predvsem popoldne občasno rahlo deževalo, proti večeru lahko tudi ponekod v osrednjih krajih. Pihal bo jugozahodni veter.
V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, pogosteje v popoldanskem času. Največ dežja bo v zahodni in južni Sloveniji.
V noči na torek se bo dež okrepil, vmes bodo tudi nevihte. Zjutraj bo zapihal okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Dopoldne bo dež ponehal, popoldne se bo delno zjasnilo. Ob koncu padavin se bo meja sneženja spustila do okoli 1500 metrov nad morjem.
V sredo bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.