Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 19.08.13

Planinec je padel - Onemogel kitajski planinec - Poškodovala si je roko - Strmoglavil italijanski padalec - Pohodnik je zdrsnil in se smrtno poškodoval / Predviden razvoj vremena

Ob 17.53 je na območju Turskega žleba v občini Solčava planinec padel in se pri tem poškodoval. Posredovali so gorski reševalci dežurne ekipe in posadka s policijskim helikopterjem, ki so ga oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v jeseniško bolnišnico. Gorska reševalca GRS Celje pa sta preostala dva planinca pospremila pri sestopu na varno v dolino.

Ob 1.10 je pri planinski koči na Vojah v občini Bohinj onemogel kitajski planinec. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, ki so planinca s terenskim vozilom prepeljala v dolino do Stare fužine.

Ob 12.35 si je pri sestopu z Raduhe proti planinski koči v Grohatu, občina Črna na Koroškem, zaradi padca planinka poškodovala roko. Reševalci GRS Koroške so planinko oskrbeli in jo pospremili do planinske koče, od koder so jo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 9.59 je med gorama Lajner in Drauh v naselju Zgornja Sorica, občina Železniki, strmoglavil italijanski jadralni padalec. Gorski reševalci GRS Škofja Loka in dežurna ekipa za reševanje v gorah so poškodovanca oskrbeli na kraju in ga ob pomoči helikopterja LPE prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.55 je pri sestopu iz vrha Porezna proti naselju Poče, občina Cerkno, pohodniku zdrsnilo na stezi. Padel je približno 30 metrov po strmem, skalnatem in poraščenem pobočju in se smrtno poškodoval. Posredovali so reševalci postaje GRS Tolmin in dežurna ekipa za reševanje v gorah, ki so pokojnika ob pomoči helikopterja LPE prepeljali v Idrijo.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno jasno, čez dan bo ponekod pihal južni do jugozahodni veter. Zvečer bodo na severozahodu nastale posamezne nevihte, ki se bodo ponoči od zahoda in severa postopno razširile nad večji del Slovenije.
V torek bo pretežno oblačno, občasno bodo padavine, zjutraj lahko še posamezne nevihte. Padavine bodo čez dan slabele. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod v notranjosti severni do severovzhodni veter.
V sredo in četrtek bo večinoma sončno.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.