Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.09.22

GRS v dveh akcijah

Ob 16.47 sta se pod Razorjem, občina Bovec, zaradi slabih vremenskih razmer izgubila tuja planinca. Gorski reševalci GRS Bovec so nepoškodovana planinca v poznih večernih urah našli in pospremili do koče na Kriških podih.

Ob 11.54 sta se izgubili nabiralki gob na grebenu med Lomnikom in Velikim Kajertom v Mestni občini Ljubljana. Gasilci GB Ljubljana in gorski reševalci GRS Ljubljana so ju našli in pospremili do ceste.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekaj jasnine bo na severovzhodu in Primorskem. Po nižinah bo dopoldne precej nizke oblačnosti. Sredi dneva se bodo na zahodu začele pojavljati krajevne plohe, ki se bodo popoldne širile proti vzhodu. Ponekod bo zapihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 21 °C. Zvečer se bodo padavine na zahodu okrepile in se ponoči razširile nad vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 16 °C.

V četrtek bo večinoma oblačno z obilnejšimi padavinami, pojavljale se bodo tudi nevihte. Manj dežja bo ob morju, kjer bo pihal okrepljen jugo. Ponekod v notranjosti bo zapihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na jugu Slovenije od 17 do 22 °C.

Tudi v petek bo še oblačno in deževno.
V soboto bo dež ponehal, oblačnost se bo trgala. Pihal bo jugozahodnik. Topleje bo.


 28.09.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.