Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 25.04.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni lavinski bilten za Srednje Karavanke 65

Vreme ob koncu tedna bo nestanovitno in povsem aprilsko. Snežna odeja se bo še naprej talila, vendar je ponekod v visokogorju snega še precej, zato nekaj previdnosti in primerna oprema ne bosta odveč. Pričakujemo lahko posamezne manjše plazove mokrega snega.

Stanje: Sreda in četrtek sta bila vremensko precej pestra. Večino časa je bilo oblačno, megleno, včasih je posijalo tudi nekaj sonca, ali pa se je pojavila kakšna ploha. Temperatura nad 2000 m je bila tik nad lediščem, na okoli 1000 m pa se je segrelo do 15 °C. Pihal je šibak do zmeren veter vzhodnih smeri. Padavine, ki so se večinoma pojavljale v popoldanskem času so bile kratkotrajne in niso bile izdatnejše. Snežna odeja se še naprej vztrajno talila, pojavil pa se je tudi kakšen manjši plaz mokrega in nesprijetega snega.

Napoved: Tudi v prihodnjih dneh se bo nadaljevalo nestanovitno pomladansko vreme. Nekaj jasnine lahko pričakujemo le zgodaj zjutraj, ko so lahko posamezni vrhovi še zaviti v meglo. Že dopoldne in čez dan pa se bo povsod pooblačilo in pričakujemo lahko tudi posamezne plohe in nevihte. Pričakovane količine padavin so večje, kot v zadnjih dneh. Meja sneženja bo nad najvišjimi vrhovi. Temperature bodo podobne, kot zadnje dni. Snežna odeja se bo še naprej talila, še dodatno pa jo bo namočil tudi dež. Predvsem na osojnih pobočjih, kjer je še dovolj snega, se lahko pojavijo posamezni manjši plazovi mokrega in nesprijetega snega in posamezni talni plazovi.

25.04.2014

Naslednji bilten bo 28.04.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.