Išči

Julijske Alpe

Vse kar je vezano na gorsko območje Julijske Alpe, to in onstran meje (z Italijo).

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 30.01.23

GRS v štirih akcijah

Ob 9.24 se je pri Domu pri izviru Završnice, občina Žirovnica, poškodoval alpinist. Reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS Brnik so ga na kraju oskrbeli, v SB Jesenice je poškodovanca v nadaljnjo oskrbo prepeljal helikopter LPE skupaj z dežurno ekipo GRS Brnik.

Ob 12.40 je na Ptičjem vrhu nad Planino pod Golico, občina Jesenice, nenadno obolela oseba. Reševalci GRS Jesenice in dežurna ekipa HNMP Brnik so obolelega na kraju oskrbeli, v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana pa ga je prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo HNMP.

Ob 11.41 se je pod Malo Ponco, občina Kranjska Gora, pri padcu poškodovala turna smučarka. Reševalci GRS Rateče in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanko na kraju oskrbeli, v nadaljnjo oskrbo pa jo je v SB Jesenice prepeljal helikopter LPE skupaj z dežurno ekipo GRS Brnik.

Ob 13.42 se je pod Roblekovim domom v naselju Poljče, občina Radovljica, poškodoval turni smučar. Reševalci GRS Radovljica so poškodovanca na kraju oskrbeli in prenesli v dolino, kjer so ga predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8 °C. Ponoči bo predvsem v severni polovici Slovenije prehodno zapihal okrepljen severni do severozahodni veter.

V torek bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, v zatišnih legah s snežno odejo do - 9, najvišje dnevne od 3 do 10 °C. V sredo bo na Primorskem nekaj nizke oblačnosti, drugod bo dokaj sončno.

V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, a povečini suho vreme.


 30.01.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 5450

JULIJSKE ALPE