Išči

Julijske Alpe

Vse kar je vezano na gorsko območje Julijske Alpe, to in onstran meje (z Italijo).

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.11.20

GRS Škofja Loka in GRS Ljubljana

Ob 12.11 je blizu vrha Blegoša, občina Gorenja Vas - Poljane, planinko obšla slabost. Gorski Reševalci GRS Škofja Loka so jo oskrbeli in prepeljali do koče na Blegošu, kjer so jo predali NMP Škofja Loka.

Ob 16.02 je nad naseljem Trnovec, občina Medvode, v gozdu pri sečnji lesa, deblo padlo na delavca in mu poškodovalo roko in nogo. Posredovali so reševalci postaje GRS Ljubljana, ki so poškodovanega oskrbeli in prenesli v dolino, kjer so ga predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Ljubljana. Oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Predviden razvoj vremena

V petek bo marsikje po nižinah v notranjosti večino dneva megla ali nizka oblačnost. Višje ter deloma na Gorenjskem bo precej jasno, na Primorskem in Notranjskem pa zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah od 1 do 4, drugod od 6 do 12 °C.

V soboto bo v južni polovici Slovenije oblačno, predvsem na jugu bo proti večeru začelo rahlo deževati. Severneje se bo po ponekod meglenem in jasnem jutru čez dan nekoliko pooblačilo, predvsem na severozahodu pa bo ostalo deloma jasno. Zvečer bo na Primorskem začela pihati burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju in na Goriškem od 4 do 7, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem ter ponekod v severnih krajih od 8 do 13 °C.

V nedeljo bo sprva oblačno, na jugu bodo še možne rahle padavine. Dopoldne se bo zjasnilo na Primorskem, kjer bo pihala zmerna burja, nato tudi ponekod v notranjosti Slovenije. Hladneje bo.

V ponedeljek bo na zahodu pretežno jasno, drugod bo sonca nekoliko manj.


 27.11.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 5429

JULIJSKE ALPE