Išči

Karavanke

KARAVANKE ... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpinist padel

VEČER, Kronika - Vesna Lovrec: ... čez zaledenel slap - Gore niso lokacije za samoizolacijo, svarijo policisti in reševalci. Dnevnik  Delo SN

Zaradi velike obremenitve zdravstvenih delavcev odsvetujejo tiste aktivnosti na prostem, pri katerih je večja možnost poškodb, kar še posebej velja za visokogorje.

Na območju Jezerskega se je včeraj (16.) ponesrečil alpinist. Med sestopom s Češke koče proti Žrelu je med prečenjem pobočja zdrsnil v globokem snegu in zdrsnil čez poledenel slap, Vikijevo svečo.

"Najprej je drsel 30 metrov, potem padel 25 metrov v globino, nakar se je po nadaljnjih dvajsetih metrih drsenja ustavil na manjši izravnavi," je nesrečo opisal tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave Bojan Kos. V reševalni akciji so posredovali gorski reševalci z Jezerskega, vojaški helikopter in gorska policijska enota. Sicer pa policisti opozarjajo, da so nesreče možne tudi na lažjih in nižjih terenih in ob tem svarijo, da gore niso lokacije za samoizolacijo.

''Ljudje naj vendarle razumejo, da so v sedanji epidemiološki situaciji omejitve tudi pri gorskem reševanju in da morajo reševalne službe kot so reševalci, helikopter, gorska policijska enota najprej poskrbeti tudi za svojo varnost. Zato se reševanje lahko močno zavleče in zaplete. Za gore pa vemo, kaj to pomeni, saj je pomoč že v osnovi zelo daleč. Ne tvegajte svojega in ne ogrožajte našega zdravja," svarijo policisti in reševalci, zato odsvetujejo tiste aktivnosti na prostem, pri katerih je večja možnost poškodb, kar še posebej velja za visokogorje.

Vesna Lovrec


Slovenske novice, 16.03.2020 10.01
Pozor, med epidemijo se lahko takšno reševanje zavleče in zaplete

Visokogorje ni primerno okolje za samoizolacijo, opozarjajo policisti.

Vecer.si 16.03.2020 ob 9.52


Dnevnik, 17.03.2020
Alpinist padel čez zaledenel slap

  Delo, 17.03.2020
   Planinske koče zaprte
   Odpovejte se aktivnostim v gorah

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 385

KARAVANKE

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.