Išči

GRS

Kategorija označuje objave vezane na GRS

Gorska reševalna služba

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 02.12.20

GRS Kamnik pomagala planinki, ki je zgrešila pot v sestopu

Ob 14.53 so reševalci postaje GRS Kamnik s pomočjo vrvne tehnike v dolino varno pospremili nepoškodovano planinko, ki je zašla z označene planinske poti pri sestopu s Kriške gore v občini Kamnik, ker si zaradi spolzkega terena ni upala sama nadaljevati poti. Posredovali so tudi policisti PP Kamnik.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo oblačno. Padavine se bodo od juga razširile na vso Slovenijo, v notranjosti bo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 °C.
Ponoči bo oblačno s sneženjem, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v večjem delu Slovenije že ponehale. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju od 2 do 5 °C.

V četrtek bo pretežno oblačno. Na vzhodu se bodo občasno še pojavljale manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa od 6 do 9 °C.

V petek bo pretežno oblačno, na zahodu se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo.

V soboto bo v vzhodni polovici Slovenije delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Meja sneženja se bo postopno dvignila do okoli 1500 m. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Topleje bo.


 02.12.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1327

GRS

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.