Išči

KOL

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Kolesarstvo

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.08.20

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 20.44 se je na pobočju Male Osojnice, občina Bled, izgubila planinka. Gorski reševalci GRS Radovljica so jo nepoškodovano našli in pospremili v dolino.

Ob 20.47 so se pod Korošico v Kamniško Savinjskih Alpah izgubili trije planinci. Na pomoč so prišli reševalci GRS Kamnik, ki so trojico nepoškodovano pospremili v dolino.

Ob 12.07 se je v bližini Koseča, občina Kobarid, poškodovala planinka. Pomoč so ji nudili reševalci GRS Tolmin, ki so jo prenesli do ceste, kjer jo je prevzela ekipa NMP Tolmin.

Ob 12.40 je na poti iz Planice proti Tamarju, občina Kranjska Gora, s kolesom padla kolesarka in se poškodovala. Posredovali so gorski reševalci GRS Rateče in oskrbnik doma v Tamarju, ki je poškodovanko prepeljal do Planice, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Ob 9.18 se je v Iškem vintgarju, občina Ig, na gozdni poti poškodoval pohodnik. Gasilci PGD Iška vas in gorski reševalci GRS Ljubljana so mu na kraju nudili prvo pomoč. Posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS na krovu je poškodovanega z vitlom dvignila in prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 20.49 so na območju Gozda Martuljka, občina Kranjska Gora, reševalci GRS Kranjska Gora ter posadka s helikopterjem LPE preiskovali teren zaradi prijave občana, da je videl signalne rakete, vendar niso nič zaznali.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo ponekod po nižinah megla, na severovzhodu lahko nastane kakšna ploha. Čez dan bo povečini sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte, ki bodo pogostejše na severu. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 31 °C.

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale posamezne nevihte, ki se lahko ponekod nadaljujejo tudi v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 25 do 30 °C.

V torek bo pretežno oblačno, pogoste bodo krajevne plohe in nevihte. Osvežilo se bo. Do srede zjutraj bo dež ponehal, delno se bo razjasnilo. Sreda bo sončen dan, popoldne bo lahko nastala le kakšna kratkotrajna ploha.


 16.08.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1264

KOL

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.