Išči

Oznaka

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 07.03.21

 GRS v štirih akcijah

Ob 10.19 je na območju Raduhe občina Luče ob Savinji obstala premražena planinka. Posadka helikopterja SV z dežurno ekipo HNMP jo je s helikopterjem prepeljala do najbližje planinske koče, kjer so jo je prevzeli gorski reševalci GRS Koroške in jo z osebnim vozilom prepeljala v dolino.

Ob 11.10 si je na pobočju od Rudnice proti naselju Brod, občina Bohinj, planinka poškodovala gleženj. Gorski reševalci GRS Bohinj so poškodovani osebi imobilizirali gleženj in jo na nosilih prepeljali v dolino, kjer so jo prevzeli prijatelji in jo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.37 je na planinski poti od Smokuškega vrha proti Sankaški koči, občina Žirovnica, planinka zdrsnila s poti in si poškodovala ramo. Gorski reševalci GRS Radovljica so jo oskrbeli na kraju dogodka in prenesli v dolino, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Bled.

Ob 20.10 sta se na Komni, občina Bohinj, izgubili dve osebi. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj, ju našli in pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11 °C.

V ponedeljek bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 7 do 12 °C.

V torek in sredo bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja.


 07.02.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.