Išči

POH

POH... opis

Pohodništvo

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.07.21

 GRS v šestih (6) akcijah

Ob 15.23 se je nad slapom Rinka v Logarski dolini, občina Solčava, poškodovala planinka. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Celje in dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik, ki so planinko na kraju oskrbeli in jo s helikopterjem SV prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.29 se je v soteski Vintgar, občina Bled, odtrgala skala in poškodovala turistko. Gorski reševalci GRS Radovljica so na kraju oskrbeli hudo poškodovano turistko in jo v sodelovanju z dežurno ekipo GRZS z Brnika in helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Ob 12.45 so se na poti na Jerebikovec, občina Kranjska Gora, planinci zgubili in zašli v neprehoden teren. Gorski reševalci GRS Mojstrana so z vrvno tehniko zaplezane spravili nazaj na prehoden teren. Vsi so bili nepoškodovani.

Ob 17.10 sta se na goratem območju Gozda Martuljka, občina Kranjska Gora, izgubila dva tuja planinca. Aktivirani so bili reševalci GRS Kranjska Gora, dežurna ekipa za posredovanje v gorah z Brnika in helikopter SV. Izgubljene pohodnike so izsledili in prepeljali v dolino.

Ob 18.45 se je na strmem pobočju Vratnika, občina Kranjska Gora, zaplezala večja skupina tujih planincev. Reševalci GRS Kranjska Gora so jih ustrezno opremili in pospremili v dolino.

Ob 13.35 se je v zahodni steni Mangarta, občina Bovec, pri padcu poškodoval plezalec. Aktiviran so bili člani GRZS Bovec in dežurna ekipa GRZS iz Brnika s helikopterjem SV, ki pa zaradi močnega vetra ni mogel posredovati. Plezalec je kljub poškodbi skupaj s soplezalko počasi sam sestopal. Reševalci GRZS Bovec so ga izpod stene z nosili prenesli do vozila reševalcev NMP ZD Tolmin, ki so ga oskrbeli.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo večinoma sončno. Popoldne bodo predvsem v zahodni in severni Sloveniji nastale posamezne nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale v noč. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33, na severozahodu okoli 25 °C.

V torek bo večinoma sončno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 24 do 30 °C.

V sredo in četrtek bo sončno in spet bolj vroče. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.


 26.07.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4492

POH

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.