Išči

bohinjsko

BOHINJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.08.20

GRS v petih (5) akcijah

Ob 11.58 si je na Voglu, občina Bohinj, planinka poškodovala nogo. Reševalci GRS Bohinj so jo oskrbeli in prepeljali v dolino.

Ob 13.55 je v steni Jalovca, občina Kranjska Gora, planincu padla skala na glavo. Posredovali so reševalci GRS Rateče in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenske vojske. Na kraju dogodka so ugotovili, da sta poškodovana dva alpinista in sicer eden huje. Na kraju dogodka jima je bila nudena medicinska pomoč, nato pa so jih s helikopterjem posamezno prepeljana v dolino, od tam pa v UKC Ljubljana.

Ob 14.20 se je zaplezal planinec na Zeleniških špicah v Kamniško Savinjskih Alpah. Gorski reševalci GRS Kamnik so se že povzpeli v bližino planinca, nato pa ga je helikopter SV z GRS ekipo pobral in nepoškodovanega prepeljal v dolino.

Ob 18.13 je na Velikem Vrhu, v naselju Magozd, občina Kobarid, zasilno pristal jadralni padalec. Reševalci GRS Tolmin so izvozili nasproti pristanku padalca. Padalec po pristanku ni bil poškodovan. Ekipa GRS ga je ob pomoči helikopterja SV prepeljala v Tolmin.

Ob 18.10 je na območju zemeljskega plazu nad naseljem Koseč v občini Kobarid zasilno pristal jadralni padalec. Ob nenačrtovanem pristanku se ni poškodoval, potreboval pa je pomoč pri sestopu in reševanju jadralnega padala. Zaradi zahtevnega, težko dostopnega terena, so posredovali reševalci postaje GRS Tolmin, helikopter Slovenske vojske in dežurna enota GRS Brnik. Jadralnega padalca so s pomočjo vitla dvignili in prepeljali do naselja Koseč. Reševalci postaje GRS Tolmin pa so ga prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V petek bo povečini sončno, več oblačnosti bo v zahodni Sloveniji. Popoldne in zvečer bodo predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije možne posamezne plohe ali nevihte. Popoldne bo ob morju zapihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 30 °C.

V soboto bo v zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami, le ob morju bo prevladovalo sončno vreme. V vzhodni in osrednji Sloveniji bo še dokaj sončno z možnostjo popoldanskih krajevnih neviht. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 22, najvišje dnevne na severozahodu okoli 23, drugod od 26 do 31 °C.

V nedeljo bo na zahodu pretežno oblačno, drugod bo zjutraj še pretežno jasno, čez dan se bo pooblačilo. Padavine se bodo od zahoda postopno širile proti vzhodu. Vmes bodo nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. V vzhodni Sloveniji bo do večera suho vreme.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bo deževalo. Hladneje bo.


 28.08.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1887

BOHINJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.