Išči

bohinjsko

BOHINJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 31.10.21

 GRS v treh akcijah

Ob 15.07 se je na Kalški gori, občina Preddvor, zaplezal planinec. Gorski reševalci GRS Kranj in združena ekipa HNMP-GRZS Brnik so s helikopterjem SV planinca rešili in prepeljali v dolino.

Ob 14.54 se je na Voglu, občina Bohinj, zaplezala planinka. Gorski reševalci GRS Bohinj in združena ekipa HNMP-GRZS Brnik so s helikopterjem SV planinca rešili in prepeljali v dolino.

Ob 16.48 se je v na območju Javorškega vrha, občina Ajdovščina, izgubil pohodnik. Gorski reševalci GRS Tolmin so pohodnika našli in nepoškodovanega pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva delno jasno, zjutraj in deloma dopoldne po nižinah megleno. Na Primorskem in deloma na Notranjskem bo zmerno do pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne bo nekaj oblačnosti občasno tudi v osrednjih krajih. Popoldne bo na Notranjskem ter ponekod v severovzhodni Sloveniji zapihal južni ali jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 °C.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, na zahodu bo že dopoldne pričelo deževati. Dež se bo popoldne od zahoda krepil in do noči razširil na vso Slovenijo ter se nadaljeval v noč na torek. Ob morju bo pihal jugo, ponekod na Notranjskem ter v Prekmurju in deloma na Štajerskem pa južni veter. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem od 7 do 11, najvišje dnevne od 10 do 15, ob morju okoli 17 °C.

V torek zjutraj bo dež oslabel in dopoldne povsod ponehal, čez dan se bo prehodno razjasnilo.

V sredo bo od zahoda spet pričelo deževati.


 31.10.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1889

BOHINJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.