Išči

gorenjsko

SLOvenija: GORENJSKO območje obsega vse nad ljubljanskim, desno do Karavank oz. Kamniško-Savinjskih Alp, levo oz. zahodno pa do Julijcev; podobmočij  je  več: glej  seznam > (še v  nastajanju)

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 04.03.21

 GRS v treh akcijah

Ob 15.45 se je pod Kredarico v Snežni Konti, občina Gorje, poškodovala turna smučarka. Poškodovano smučarko so na kraju oskrbeli gorki reševalci GRS Mojstrana skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku. V SB Jesenice pa jo se s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP.

Ob 18.03 se je pri sestopu z gore Golak, občina Ajdovščina, izgubila pohodnica. Gorski reševalci GRS Tolmin - enota Ajdovščina in GRS Ljubljana so pohodnico našli podhlajeno na zasneženem območju pod grebenom Golakov. Oskrbeli so jo in pospremili do doline.

Ob 11.45 se je v Mojstrani, občina Kranjska Gora, na kolesarski stezi pri padcu s kolesom poškodovala kolesarka. Na kraju nesreče so poškodovani kolesarki nudili prvo pomoč gorski reševalci GRS Mojstrana do prihoda reševalcev NMP Jesenice, ki so kolesarko dokončno na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo sončno s koprenasto oblačnostjo, po hribih na zahodu pa se bodo popoldne začeli nabirati oblaki. V večjem delu Slovenije bo sredi dneva zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 °C.

V petek bo pretežno oblačno. Dopoldne bodo manjše krajevne padavine, deloma plohe. Popoldne se bodo padavine nekoliko okrepile in postale pogostejše. Meja sneženja se bo spuščala, zvečer in v prvem delu noči na soboto bo lahko ponekod za krajši čas snežilo tudi do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zvečer burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, čez dan pa bo od 7 do 13 °C, a se bo popoldne hladilo. Do sobotnega jutra se bo že večinoma zjasnilo.

V soboto bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V nedeljo bo pretežno jasno s hladnim jutrom. Burja bo slabela.


 04.02.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4860

GORENJSKO

Domžalsko
Kamniško
Jeseniško
gornjesavsko
Bohinj