Išči

gorenjsko

SLOvenija: GORENJSKO območje obsega vse nad ljubljanskim, desno do Karavank oz. Kamniško-Savinjskih Alp, levo oz. zahodno pa do Julijcev; podobmočij  je  več: glej  seznam > (še v  nastajanju)

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.07.21

 GRS v treh akcijah

Ob 9.43 je na Planini Blato proti Planini pri jezeru, občina Bohinj, obolela oseba potrebovala pomoč. Reševalci GRS Bohinj so obolelo osebo oskrbeli ter jo prenesli do mesta, kjer jo je prevzela dežurna ekipa za posredovanje v gorah z Brnika in helikopter LPE. Helikopter jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 12.06 so pod vrhom Prisojnika, občina Kranjska Gora, obstali štirje onemogli planinci. Poletel je helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe za posredovanje v gorah z Brnika. Zaradi vremenskih razmer onemoglih niso mogli rešiti, so pa na višino 2150 metrov prepeljali reševalce GRS Kranjska Gora, ki so planince rešili na klasičen način in jih pospremili na Vršič.

Ob 19.57 sta se na Skuti, območje občine Kamnik, izgubila dva francoska planinca. Aktivirani so bili reševalci GRS Kamnik ter dežurna ekipa GRZS in posadka s helikopterjem SV iz Brnika. Izgubljena planinca so našli in ju nepoškodovana prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo pretežno jasno, ponekod zjutraj tudi megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 °C.

V petek bo sončno in vroče. Popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 27 do 34 °C.

V soboto bo sončno. Sredi dneva in popoldne bodo predvsem v severni polovici Slovenije krajevne plohe in nevihte.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Ohladilo se bo.


 29.07.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4858

GORENJSKO

Domžalsko
Kamniško
Jeseniško
gornjesavsko
Bohinj