Išči

gornjesavsko

GORNJESAVSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.11.20

GRS v dveh akcijah

Ob 11.41 se je pri sestopu iz Kredarice, občina Kranjska Gora, planinec poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Mojstrana in posadka s helikopterjem Slovenske vojske so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Ob 15.10 je planinec na planinski poti s Ciprnika proti Planici, občina Kranjska Gora, padel in se kotalil po strmem pobočju okoli 400 metrov ter pri tem utrpel poškodbe glave. Posredovali so gorski reševalci GRS Rateče in Kranjska Gora ter ekipa HNMP, ki so poškodovanca oskrbeli in ga s helikopterjem SV prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo oblačno, dež bo od zahoda postopno zajel vso Slovenijo. Popoldne se bo meja sneženja na severu spustila do okoli 800 m nad morjem. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Popoldanske temperature bodo od 3 do 9, na Goriškem in ob morju od 10 do 14 °C. Zvečer in v prvem delu noči bodo padavine na zahodu in severu postopno ponehale, na jugu pa šele proti jutru. Tam se bo meja sneženja lahko spustila do okoli 700 m nadmorske višine. Burja na Primorskem bo v drugem delu noči slabela.

V torek bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo. Tudi drugod se bo delno razjasnilo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, v alpskih dolinah malo pod 0, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 8 do 13, na Primorskem do 16 °C.

V sredo in v četrtek bo pretežno jasno. Po nižinah v notranjosti bo precej megle ali nizke oblačnosti, ki bo ponekod lahko vztrajala večji del dneva.


 16.11.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1418

GORNJESAVSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.