Išči

kamniško

KAMNIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.11.20

GRS v dveh akcijah

Ob 13.23 so se pod Stolom, občina Žirovnica, zaplezali trije planinci. Gorski reševalci GRS Radovljica so jih z vrvno tehniko rešili in jih pospremili v dolino.

Ob 10.27 je na Brani v občini Kamnik jadralni padalec takoj po vzletu strmoglavil in hudo poškodovan obvisel v skalah. Posredovali so reševalci GRS Kamnik in posadka s helikopterjem SV z zdravnikom HNMP na krovu. Poškodovanca so s tehničnim posegom rešili iz padala, ga oskrbeli, pripravili za transport in prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 19 °C.

V ponedeljek bo na Primorskem, v Posočju in v višjih legah pretežno jasno. Drugod bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo marsikje zadržala ves dan. Predvsem v Vipavski dolini bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 9 do 13, na Primorskem do 18 °C.

V torek in sredo bo na Primorskem, v Posočju in v višjih legah nad okoli 1000 m pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Drugod bo oblačno ali megleno.


 08.11.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1066

KAMNIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.