Išči

tržiško

TRŽIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Poškodovani pod Korošico

GRS Tržič - Primož Štamcar: Prijatelja sta po vzponu po lovski poti na planino Korošica (1968 m) nad Ljubeljem začela s sestopom v drugi smeri - proti gozdni cesti/vlaki.

... Ker naj bi eden od njiju poznal bližnjico za pot v dolino, sta se usmerila naravnost proti koncu pašnikov pod kočo, kjer pa takoj za ogrado, ki omejuje živino na poletni paši, postane gozdni teren zelo strm in prepaden, v trenutnih razmerah zelo drsi (listje, razmočena podlaga, ostanki svežega snega).
Po le nekaj metrih sestopa po strmem terenu je prvemu zdrsnilo ..., zaustavil se je po ok. 50 metrih in negiben obležal.

Drugi zaradi strmega terena ni mogel do ponesrečenega, še večja težava pa je bila, da je imel mobilni telefon s prazno baterijo in ni mogel poklicati na pomoč.
V dolino se je tako odpravil peš in kar nekaj hoje je bilo do najbližje hiše, od koder je šele lahko poklical na 112.

Mesto nesreče: Zaradi stresa, šoka in nepoznavanja terena (očividec nesreče) smo z veliko težavo določili mesto, kjer je prišlo do zdrsa, saj sta se nahajala izven označenih markiranih poti, na brezpotnem terenu pod planino Korošica, ki je prav v tem delu prepredena s strmimi grapami in zelo neugodna za gibanje.

Po začetnem iskanju na zgornjem delu, smo težje ponesrečenega po dobri uri našli na višini ok. 1200 metrov.
Na mestu smo ga oskrbeli gorski reševalci in zdravnik GRS Tržič ter ga pripravili za prevoz s helikopterjem - ponesrečeni je bil prepeljan na zdravljenje v UKC Ljubjana.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 527

TRŽIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.