Išči

tržiško

TRŽIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 07.07.21

 GRS v štirih akcijah

Ob 14.17 si je pri sestopu z Jezerc, občina Bohinj, planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovano planinko na kraju oskrbeli, nato pa so jo s helikopterjem Slovenske policije prepeljali na Rudno polje, kjer so jo prevzeli svojci.

Ob 16.39 se je na poti proti planini Prevala na Bornovi poti, občina Tržič, planinec poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Tržič so poškodovanega planina na kraju oskrbeli in z vozilom prepeljali v dolino, kjer so ga v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Tržič.

Ob 17.33 se je na poti iz Planine za Migovcem, občina Bohinj, izgubila planinka. Gorski reševalci GRS Bohinj so nepoškodovano planinko in njenega psa z vitlom dvignili v helikopter Slovenske policije, ki jo je prepeljal v dolino.

Ob 15.08 je na pobočju Dobrče, občina Tržič, jadralni padalec pristal na drevesu. Gorski reševalci GRS Tržič so nepoškodovanega padalca s tehničnim posegom rešili z drevesa in pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo pretežno jasno. Čez dan bo ponekod pihal veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 °C.

V četrtek bo sprva precej jasno, popoldne pa občasno zmerno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Zvečer in v noči na petek bo predvsem na zahodu in severu možna kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 30 do 36 °C.

V petek bo na Primorskem sončno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne nevihte. Vročina bo nekoliko popustila.

V soboto bo sončno z dnevnimi temperaturami od 25 do 30 stopinj.


 07.07.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 801

TRŽIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.