Išči

tržiško

TRŽIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 10.10.21

 GRS v štirih akcijah

Ob 12.36 si je na Viševniku, občina Bohinj, planinec poškodoval ramo. Reševalci GRS Bohinj so ga na kraju oskrbeli, imobilizirali in na klasičen način prenesli do Rudnega polja, kjer so ga predali reševalcem NMP Bled.

Ob 15.59 je nad vasjo Lom pod Storžičem, občina Tržič, pohodnica v gozdu padla in si poškodovala nogo. Reševalci GRS Tržič so jo na kraju oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila NMP Tržič.

Ob 11.02 je na gozdni poti med Dašnico in Podlonkom, občina Železniki, nenadoma obolel pohodnik. Reševalci GRS Škofja Loka, reševalci NMP Škofja Loka ter združena ekipa HNMP in GRS s helikopterjem Slovenske vojske so obolelega pohodnika na kraju oskrbeli. Helikopter ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 15.08 je bilo pod gozdno cesto nad Kamno Gorico, občina Radovljica, opaženo goreče osebno vozilo. Gasilci GARS Kranj, PGD Podnart in Kamna Gorica so požar na vozilu pogasili in ga s tehnično pomočjo dvignili na cesto. Nato so prisotni gasilci in reševalci GRS Radovljica, v sodelovanju z vodniki reševalnih psov KZS, ZRPS in GRZS preiskali širše območje z namenom izsleditve voznika. Iskanje je bilo s strani policistov PU Kranj preklicano, ker je bilo ugotovljeno, da se je peš odpravil s kraja dogodka.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo lahko na zahodu. Predvsem v vzhodni Sloveniji bodo občasne padavine, ki se bodo popoldne širile proti zahodu. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 900 m. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki se bo popoldne krepila. Popoldanske temperature bodo od 5 do 12, na Primorskem do 15 °C.

V ponedeljek bo sprva oblačno, na jugovzhodu bo večji del dneva še možen rahel dež. Drugod se bo čez dan od severozahoda postopno jasnilo. Še bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Veter bo popoldne slabel. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 7 do 12, na Primorskem do 16 °C

V torek bo sprva večinoma oblačno, možna bo kakšna kaplja dežja, popoldne se bo oblačnost trgala.

V sredo bo delno jasno, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh.


 10.10.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 801

TRŽIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.