Išči

tržiško

TRŽIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.07.21

 GRS v štirih akcijah

Ob 10.56 se je na Storžiču, občina Tržič, odtrgala skala in planinki poškodovala koleno. Aktivirani so bili reševalci GRS Tržič ter posadka s helikopterjem Letalske policijske enote z dežurno ekipo GRS na krovu. Poškodovanko so prepeljali v SB Jesenice.

Ob 14.43 si je pri sestopu s Špika planinka zlomila gleženj. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kranjska Gora ter posadka s helikopterjem Letalske policijske enote z dežurno ekipo GRS z Brnika. Poškodovanko so prepeljali v SB Jesenice.

Ob 16.53 sta pri vzponu na Triglav pri Planiki, občina Bohinj, zaradi neprimerne opreme obstala v snegu dva tuja planinca. Reševalci GRS Bohinj so aktivirali posadko s policijskim helikopterjem in dežurno ekipo GRS z Brnika. Nepoškodovana so prepeljali v Staro Fužino.

Ob 17.48 se je v Zgornji Kostrivnici v občini Rogaška Slatina poškodovala pohodnica. Gasilci PGD Kostrivnica so nudili reševalcem NMP pomoč pri prenosu poškodovanke do reševalnega vozila. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so jo oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Ob 10.39 je v ferati v Mojstrani pri plezanju alpinistu v obraz priletel kamen in ga poškodoval. Gorski reševalci GRS Mojstrana so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo dokaj sončno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte, kakšna pa lahko nastane tudi že v dopoldanskem času. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.

V ponedeljek bo sončno, v hribovitih krajih ni izključena kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 27 do 32 °C.

V torek bo sončno in vroče, zvečer bodo na severozahodu vročinske nevihte. V noči na sredo bodo padavine z nevihtami od zahoda zajele večji del države.

V sredo kaže na deloma sončno vreme z možnostjo ploh in neviht, vročina bo popustila.


 11.07.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 801

TRŽIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.