Išči

celjsko

CELJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 11.04.23

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 14.01 je v Severni Triglavski steni v Slovenski smeri, občina Kranjska Gora, snežni plaz odnesel enega alpinista okoli 70 metrov po pobočju, kjer je obstal nepoškodovan, eden pa se je obdržal v steni. Gorski reševalci GRS Mojstrana so ju ob sodelovanju posadke s helikopterjem Slovenske vojske in ekipe HNMP izsledili, rešili iz stene in nepoškodovana prepeljali v dolino.

Ob 7.32 so gorski reševalci postaje GRS Kamnik, s helikopterjem SV poleteli proti bivaku na Skuti, občina Kamnik, kjer so v nedeljo zaradi močnega vetra ostali ujeti štirje planinci. Planince so s helikopterjem prepeljali v dolino.

Ob 12.51 se je na poti iz vrha Male Gore proti vasi Kamnje, občina Ajdovščina, pri padcu poškodoval planinec. Gorski reševalci GRS Tolmin - skupina Ajdovščina so ponesrečenca oskrbeli, imobilizirali, prepeljali v dolino in odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 9.58 si je na pobočju pod Srenjskim prevalom, naselje Srednja vas v Bohinju, občina Bohinj, turni smučar poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Bohinj in Jesenice so ga s pomočjo posadke s helikopterjem LPE prepeljali v SB Jesenice.

Ob 9.19 je na smučišču Vogel, občina Bohinj, v smučarskem parku padel smučar in si poškodoval hrbet ter prsni koš. Na kraju nesreče so ga oskrbeli reševalci na smučišču, gorski reševalci GRS Bohinj in Jesenice ter ga v sodelovanju z Letalsko policijsko enoto prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.06 je v Pongracu, pod planinskim domom na Mrzlici, občina Žalec, planinca obšla slabost in je obležal. Gorski reševalci GRS Celje in gasilci PGD Hrastnik so reševalcem NMP nudili pomoč pri prenosu obolele osebe iz planinske poti do reševalnega vozila. Obolelo osebo so prepeljali v bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V torek bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na Primorskem. Čez dan bo pihal jugozahodnik. Zvečer bo ponekod v severnih krajih rahlo deževalo, prehodno bo zapihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na jugovzhodu do 20 °C.

V sredo bo pretežno oblačno, več jasnine bo na vzhodu, v hribovitih krajih na zahodu bo možna kakšna kaplja dežja. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, najvišje dnevne od 13 do 18 °C.

Do četrtka zjutraj bo dež zajel večji del Slovenije. V četrtek bo po nižinah deževno, meja sneženja se bo spustila pod nadmorsko višino 800 m.
V petek dopoldne bo še deževalo, popoldne pa bodo padavine od zahoda postopno ponehale.


 11.04.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 566

CELJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.