Išči

celjsko

CELJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.06.21

 GRS v treh akcijah

Ob 17.03 sta se na območju Ojstrice v občini Solčava zaplezala planinca. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Celje. Zaplezana in nepoškodovana planinca je posadka helikopterja LPE skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku s pomočjo vitla rešila s stene in s helikopterjem prepeljala v Logarsko dolino.

Ob 10.05 je pri turnem smučanju v slovenski grapi na Mangartu, občina Bovec, zdrsnil turni smučar in se pri tem poškodoval. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec. Poškodovanega turnega smučarja je na kraju oskrbela dežurna ekipa GRS na Brniku. V SB Jesenice pa ga je s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja LPE skupaj z dežurno ekipo GRS.

Ob 12.36 se je pri sestopu s Svinjaka, občina Bovec, planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Bovec so poškodovani planinki na kraju nudili prvo pomoč in na klasičen način prenesli v dolino.

Predviden razvoj vremena

V soboto na Primorskem pretežno jasno, drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo. Predvsem nad hribovitimi kraji severne in zahodne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30°C.

V nedeljo bo večinoma sončno, popoldne na severu ni izključena kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 31, na Primorskem do 33 °C.

V ponedeljek in torek bo pretežno jasno in vroče.


 26.06.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 567

CELJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.