Išči

koroško

KOROŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.07.21

 GRS v treh akcijah

Ob 11.47 si je pri sestopu z Velike planine od Zelenega robu proti Šimnovcu v občini Kamnik, pohodnica poškodovala gleženj. Reševalci GRS Kamnik so z nihalko in terenskim vozilom prišli do ponesrečenke in jo prepeljali v dolino, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Kamnik.

13. julija ob 20.17 je v Triglavski zahodni steni, občina Kranjska Gora, padajoča skala poškodovala nogo alpinistu. V jutranjih urah 14. julija so posredovali reševalci GRS Mojstrana, Tržič, dežurna ekipa GRZS in helikopterska posadka Slovenske vojske. Na kraju so oskrbeli poškodovanega alpinista in ga skupaj s soplezalko prepeljali v SB Jesenice.

Ob 15.28 se je v Bike parku v Kranjski Gori, poškodoval kolesar. Reševalci GRS Kranjska Gora so poškodovanega oskrbeli in prepeljali do ceste, kjer so ga prevzeli reševalci NMP in ga prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 18.02 si je v plezališču v Javorju, občina Črna na Koroškem, plezalec poškodoval nogo. Posredovali so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem, ki so ga na kraju oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo sprva pretežno jasno, sredi dneva se bo zmerno pooblačilo. Predvsem na zahodu bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh, možna je tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 28 °C.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, tudi nevihte. Zapihal bo veter severne smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 20 do 26, na Primorskem do 28 °C.

V noči na soboto se bodo padavine od vzhoda okrepile in do jutra razširile nad večji del Slovenije, vmes bodo nastajale nevihte.
V soboto bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami, ki jih bo manj na zahodu. Pojavljale se bodo tudi nevihte z nalivi.
Tudi v nedeljo bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, ki jih bo več v vzhodni polovici države. Oba dneva bo pihal severni do severovzhodni veter.


 15.07.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1205

KOROŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.