Išči

koroško

KOROŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.03.21

 GRS v treh akcijah

Ob 19.38 je ob reki Savi v Radovljici, oseba padla in si poškodovala ramo in komolec. Gorski reševalci GRS Radovljica so jo na kraju oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila.

Ob 18.44 se je na vzletišču za jadralne padalce na Kovku, občina Ajdovščina, pri ponesrečenem vzletu poškodovala jadralna padalka. Posredovali so reševalci NMP Ajdovščina, gorski reševalci GRS Tolmin - skupina Ajdovščina in posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP z Brnika na krovu. Poškodovanko so prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.54 je v naselju Zgornja Vižinga v občini Radlje ob Dravi na delovišču delavca obšla slabost. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so obolelo osebo z vrvno tehniko dvignili iz bazena in predali reševalcem ZRC Koroške – NMP Slovenj Gradec, ki so osebo na kraju oskrbeli in nato z reševalnim vozilom prepeljali v nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. V pripravljenosti za posredovanje so bili tudi gorski reševalci GRS Maribor–enota Radlje ob Dravi.

Predviden razvoj vremena

V torek bo sončno, ponekod na vzhodu Slovenije sprva tudi pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23 °C.

V sredo bo pretežno jasno. Popoldne bo ponekod pihal veter južne do vzhodne smeri, na Primorskem pa zahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 7, najvišje dnevne od 19 do 24 °C.

V četrtek bo pretežno jasno in čez dan zelo toplo. Popoldne se bo nekoliko pooblačilo v vzhodni polovici Slovenije, v zahodnih in deloma osrednjih krajih pa bo zapihal jugozahodnik.
V petek bo dopoldne še večino sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.


 30.03.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1205

KOROŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.