Išči

cerkno

CERKNO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.03.22

GRS v dveh akcijah

Ob 12.40 se je na smučišče Cerkno, občina Železniki, v trčenju dveh smučarjev huje poškodoval en smučar. Na kraju so mu nudili prvo pomoč reševalci na smučišču nato pa so ga v sodelovanju z dežurno ekipo GRS z Brnika in helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje. O nesreči so bili obveščeni policisti PU Kranj in gorski reševalci GRS Škofja Loka.

Ob 14.25 se je na območju Lubnika, občina Škofja Loka, izgubil starejši planinec. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so v sodelovanju z občinsko ekipo civilne zaščite INFOKOM CZ Škofja Loka in njihovim dronom ter s pomočjo policijskega helikopterja LPE pregledali območje Lubnika, locirali nepoškodovano osebo, jo rešili iz težko dostopnega terena in pospremili v dolino, kjer so jo prevzeli svojci.

Predviden razvoj vremena

V torek bo precej jasno, nekaj več oblačnosti bo čez dan na jugovzhodu. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Veter bo popoldne slabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

V sredo bo pretežno jasno. Na Primorskem bo popoldne zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, v alpskih dolinah do -11, najvišje dnevne od 7 do 12 °C.

V četrtek bo še precej jasno vreme. V noči na petek se bo pooblačilo.

V petek bo oblačno z občasnimi rahlimi padavinami.


 01.03.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 91

CERKNO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.