Išči

notranjsko

Nadoznaka Primorsko, območje med "ljubljansko" in "obalno", desno je "kraško" ... 

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.08.21

 GRS v sedmih (7) akcijah

Ob 7.18 se je v severni Triglavski steni, občina Kranjska Gora, nadaljevala reševalna akcija iz prejšnjega dne. Helikopter Slovenske vojske je v steno prepeljal ekipo gorskih reševalcev GRS Mojstrana, Rateče in Kranjska Gora, ki so truplo ponesrečenega na klasičen način dvignili na vrh stene ter prepeljali v dolino.

Ob 13.20 si je v Sovatni v Vratih, občina Kranjska Gora, pri zdrsu oseba poškodovala gleženj. Reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so s helikopterjem SV poškodovano osebo dvignili v helikopter ter jo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 14.16 si je na planinski poti iz Vrat proti Luknji, občina Kranjska Gora, planinka pri padcu poškodovala glavo in koleno. Reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so jo s helikopterjem SV prepeljali v SB Jesenice.

Ob 21.25 je pri sestopu s Kokrskega sedla v občini Kamnik starejšega planinca obšla slabost. Na pomoč so prišli gorski reševalci GRS Kamnik in izčrpanega, vendar nepoškodovanega planinca, pospremili v dolino. Prevzeli so ga reševalci ZD Kamnik in ga oskrbeli.

Ob 11.48 si je na območju Nanosa, občina Vipava, pri sestopu v dolino na označeni planinski poti pohodnica poškodovala koleno in ni mogla nadaljevati poti. Gorski reševalci GRS Ljubljana skupina Vipava in GRS Tolmin skupina Ajdovščina so jo oskrbeli, imobilizirali poškodovano koleno in jo prenesli do avtomobila. Prepeljali so jo v urgentni center v Zdravstvenem domu Postojna.

Ob 21.15 naj bi na območju Prisanka, občina Kranjska Gora, planinec zašel s poti. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so pregledali parkirišča, da bi našli osebno vozilo in s tem določili smer reševanja. Vozila niso našli, zadevo so predali policiji.

Ob 12.53 je na območju Roblekove planine, občina Jezersko, ponovno izbruhnil gozdni požar. Gasilci PGD Jezersko, GARS Kranj in PGD Preddvor so požar omejili in pogasili. Pri gašenju je sodeloval tudi helikopter SV. Gorski reševalci GRS Jezersko so skrbeli za logistiko in oskrbo sodelujočih v intervenciji.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo oblačno s padavinami, deloma nevihtami. Predvsem na Primorskem bodo možna tudi krajevna neurja z navili in vetrom. Pozno popoldne bodo padavine postopno ponehale, proti večeru se bo od severozahoda delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 27 °C.

V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Popoldne bodo predvsem v vzhodni polovici države možne plohe. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju do 20, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem do okoli 27 °C.

V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.
V četrtek bo večinoma sončno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Zapihal bo jugozahodni veter.


 23.08.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 164

NOTRANJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.