Išči

notranjsko

Nadoznaka Primorsko, območje med "ljubljansko" in "obalno", desno je "kraško" ... 

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 25.04.21

 GRS v šestih (6) akcijah

Ob 16.09 so posredovali reševalci Postaje GRS Bohinj na planini Zajamniki, občina Bohinj, kjer si je planinec poškodoval gleženj. Gorski reševalci so mu na kraju dogodka nudili prvo pomoč, nato so ga prenesli do vozila GRS, s katerim je bil prepeljan v SB Jesenice.

Ob 19.02 je na Veliki planini na Zelenem Robu, občina Kamnik, omagal pohodnik. Reševalci GRS Kamnik so ga z vlečnico pospremili v dolino.

Ob 12.00 si je na pobočju Nanosa nad vasjo Lozice, občina Vipava, planinka poškodovala nogo. Posredovali so reševalci GRS Tolmin in Ljubljana. Poškodovanko so prenesli do reševalnega vozila reševalcev NMP Postojna, s katerim so jo prepeljali v ZD Postojna.

Ob 15.06 je na Nanosu, občina Postojna, planinka zdrsnila po strmem pobočju na Pleši ter se huje poškodovala. Posredovali so reševalci GRS Ljubljana, Tolmin in Jezersko in helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Ponesrečenko so pomočjo vitla dvignili v helikopter, prepeljana je bila v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 16.56 je v gozdu v bližini naselja Ambrož pod Krvavcem, občina Cerkljah na Gorenjskem, strmoglavil padalec in si pri padcu poškodoval hrbtenico. Reševalci GRS Kranj in Kamnik ter gasilci GRAS Kranj so ponesrečenca locirali. Poletel je helikopter Letalske policijske enote in poškodovanca prepeljal v UKC Ljubljana. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Ob 16.26 so posredovali reševalci Postaje GRS Kranjska Gora v naselju Log, občina Kranjska Gora, kjer je oseba padla na poti proti reki Savi. Gorski reševalci so ji na kraju dogodka nudili prvo pomoč in jo prenesli do reševalnega vozila.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo večinoma sončno. Popoldne bo od severa več spremenljive kopaste oblačnosti, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Proti večeru bo zapihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22 °C.
Ponoči se bo postopno povsod pooblačilo, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem okoli 10 °C.

V ponedeljek bo oblačno. Občasno bodo manjše padavine, ki bodo proti večeru prehodno ponehale. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem od 15 do 18 °C.

V torek bo oblačno, občasno bo deževalo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1300 metrov. Ponekod bo pihal vzhodnik. Še malo hladneje bo kot v ponedeljek.

V sredo bo spremenljivo oblačno. Predvsem v južni polovici Slovenije bodo občasno krajevne padavine. Spet bo topleje.


 25.04.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 164

NOTRANJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.