Išči

obalno

OBALNO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 03.09.20

Primorski dnevnik: Vzpon na dvojčka - XL. spominski pohod 

Vzpon na dvojčka Clapsavon in Bivero

Izredno slabo vreme je SPDT-jevcem prejšnji konec tedna preprečilo izvedbo napovedanega izleta v Karnijske Alpe z vzponom na mogočni gori Clapsavon (2462 m) in Bivero (2474 m), ki se ponosno dvigujeta nad jezerom Sauris. V upanju, da bo ta teden več sonca, se bodo na turo podali v soboto, 5. septembra. Odhod iz Bazovice ob 6. uri. Z osebnimi avtomobili, na razpolago bo društveni kombi, se bomo peljali mimo Tol- meča do izhodišča ture, do sedla Razzo. Pohod ni posebno zahteven, je pa dolg in naporen, predvidenih je 6 ur hoje. Kosilo z nahrbtnika. Nujna planinska oprema in pohodniške palice pa tudi zaščitna maska ter razkužila. Za informacije in vpis odgovarja Mauro na tel. 3452420325.

XL. spominski pohod bazoviških junakov

Amatersko športno društvo Sloga v sodelovanju s SPD Trst in SK Devin vabi v nedeljo, 6. septembra, na 40. spominski pohod bazoviških junakov. Letošnja izvedba sovpada z devetdesetletnico ustrelitve štirih mladih borcev za svobodo Bidovca, Marušiča, Miloša in Valenčiča. Zbirališče pri Kalu v Bazovici. Pohod se ob začel ob 10. uri. Podali se bomo proti Jezeru ter ob robu doline Glinščice do vasi Draga in preko Peska do koče na Jermancu. Organizatorji si pridržujejo pravico, da v primeru slabega vremena ali iz varnostnih razlogov spremenijo traso pohoda. Slednji se bo vsekakor zaključil na kraju ustrelitve bazoviških junakov ob začetku osrednje proslave.

Zaradi posebnih razmer in obvezne predhodne registracije, prosimo udeležence, da pridejo na zbirališče že uro pred odhodom. Prijavnice bodo na razpolago tudi na spletni strani ASD Sloga in SPDT. Opozarjamo nadalje, da je treba na zbirališču, med pohodom in na dogodku upoštevati predpise o omejevanju socialnih stikov, o uporabi zaščitne maske in razkuževanju rok.

Primorski dnevnik, 03.09.2020
PLANINSKI SVET

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 516

OBALNO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.