Išči

obalno

OBALNO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 30.04.21

Primorski dnevnik: Planinski odsek SK Devin v novo sezono

Pri planinskem odseku SK Devin so že pred meseci izdelali program izletov in pohodov za letošnje leto in komaj čakali ukinitev strogega omejevanja gibanja.

Izleti se bodo zvrstili od maja do decembra, dvakrat ali trikrat na mesec, v nam bližje kraje v deželi FJK in Sloveniji. Prvi bo v nedeljo, 9. maja, po krožni poti v dolini Glinščice, ki je polna naravnih znamenitosti. Izlet bo vodila Eva Fičur. Nezahtevna pot je primerna za vse, tudi za družine z otroki in je dobra priprava na bodoče pohode.

V nedeljo, 23. maja, je na programu izlet v Rezijo, ki ga bo vodil domačin Sandro Quaglia, in sicer pohod po poučni krožni »Ta lipi poti« z ogledom Muzeja rezijanskih ljudi. Tudi ta izlet je primeren za vse, saj je pot lahka, dolga približno lObnz višinsko razliko 300 m (približno tri ure hoje).

Takoj, ko bo meja s Slovenijo spet prosto prehodna, se bodo odpravili v kraljestvo narcis v Karavankah do koče pod Golico (1588 m), najpogumnejši pa isti dan še na Golico (1935 m), nato se bodo v mesecu juniju najprej povzpeli na Tromejo - Peč (1508 m) in se nato podali še v Karnijske Alpe na daljši izlet z izhodiščem pri koči Tolazzi (1350 m) do jezera Volaia (1951 m) in vrha Rauchkofel (2460 m).

24. junija, na god sv. Ivana, se bodo iz Zagradca ob polni luni odpravili na pohod na Volnik, ki bo seveda mogoč le, če bo ukinjena nočna omejitev gibanja.

Na posebno željo nekaterih članov planinskega odseka bodo nekatere izmed naštetih izletov ponovili med tednom, m sicer ob torkih ali ob sredah.

Vse podrobne informacije nudi Silvia na telefonski številki 347 613 94 95.

Primorski dnevnik, 30.04.2021
PLANINSKI SVET

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 516

OBALNO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.