Išči

posoško

POSOŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.11.21

 GRS v dveh akcijah

Ob 10.27 se je v ferati Ožarjeni kamen v Ukancu, občina Bohinj, zaplezal planinec. Gorski reševalci GRS Bohinj in združena ekipa HNMP-GRZS Brnik so s helikopterjem Slovenske vojske nepoškodovanega planinca prepeljali v dolino.

Ob 17.14 je nad Vrtovinom, občina Ajdovščina, pohodnik zašel z markirane poti in se izgubil. Gorski reševalci GRS Tolmin enote Ajdovščina so izgubljenega pohodnika našli in ga pospremili do svojega avtomobila.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek dopoldne se bo povsod pooblačilo, ponekod na vzhodu bo sprva še megleno. V zahodni polovici države bo začelo deževalo. Ob morju se bo popoldne krepil jugo, ponekod v notranjosti pa bo pihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, ob morju okoli 17 °C. Dež se bo zvečer od zahoda krepil in v prvem delu noči razširil nad vso Slovenijo. Predvsem ob morju bo lahko tudi zagrmelo.

V torek zjutraj bo dež od zahoda slabel in do sredine dneva večinoma ponehal. V notranjosti Slovenije bo prehodno zapihal severozahodnik. Popoldne se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 7 do 13, na severozahodu okoli 3, najvišje dnevne od 11 do 16 °C.

V sredo bo od zahoda spet začelo deževati. Ob morju bo ponovno zapihal jugo, ponekod v notranjosti pa južni veter.


 01.11.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1344

POSOŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.