Išči

posoško

POSOŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 10.09.20

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 12.35 sta pri sestopu s Hribaric proti Doliču, občina Bohinj, omagala dva planinca. Gorski reševalci GRS Bohinj in posadka helikopterja SV z dežurno ekipo GRS Brnik so planinca na kraju oskrbeli ter ju s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 19.00 se je v bližini Vodnikovega doma, občina Bohinj, pri sestopu planinec poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanca na kraju oskrbeli, v bolnišnico pa ga je nato skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske.

Ob 14.39 si je na poti na Šmarno Goro, občina Ljubljana, pohodnica poškodovala gleženj. Gasilci PGD Tacen so osebo oskrbeli in s terenskim vozilom prepeljali do reševalnega vozila NMP Ljubljana. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana in gorski reševalci GRS Ljubljana.

Ob 15.12 je na planini Razor, občina Tolmin, jadralni padalec zasilno pristal na drevesu in se poškodoval. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin ter posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP na krovu. Poškodovanca so prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17 .20 je na Vodil vrhu nad Tolminom, občina Tolmin, zasilno pristal jadralni padalec. V dolino so nepoškodovanega padalca v dolino pospremili gorski reševalci GRS Tolmin.

Ob 19.12 je v naselju Jamnik, občina Kranj, v gozdu osebno vozilo obtičalo na vlaki. Gasilci GARS Kranj in gorski reševalci GRS Kranj so s pomočjo terenskega vozila in vitla vozilo potegnili nazaj na vozišče.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo sprva precej jasno z nekaj megle po nižinah. Čez dan se bo v hribovitem svetu povečala kopasta oblačnost, na severu bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Ponekod bo zapihal šibak vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 30 °C.

V petek bo na Primorskem jasno s šibko burjo. Drugod bo občasno več oblačnosti, ponekod bo pihal vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem do 30 °C.

V soboto in nedeljo bo povsod sončno in zelo toplo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.


 10.09.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1345

POSOŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.