Išči

posoško

POSOŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.05.22

GRS Kamnik v dveh akcijah

Ob 16.22 sta pri plezanju v Zeleniških špicah, občina Kamnik, tuja državljana na strmem pobočju zašla s smeri in obtičala v steni. Helikopter SV z dežurno združeno ekipo HNMP/GRS na krovu ju je nepoškodovana z vitlom dvigni iz stene in prepeljal v dolino Kamniške Bistrice. V pripravljenosti so bili gorski reševalci GRS Kamnik.

Ob 14.49 si je v Kamniški Bistrici, občina Kamnik, na poti ob reki Kamniški Bistrici pohodnica poškodovala gleženj. Reševalci GRS Kamnik so ji nudili prvo pomoč, gleženj imobilizirali in prenesli do ceste. Njeni domači so jo z lastnim vozilom prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo dopoldne sončno, popoldne in zvečer pa bo več kopaste oblačnosti, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C.

V torek bo sprva sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami. Ob morju bo suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, najvišje dnevne od 22 do 27 °C.

V sredo bo sprva pretežno oblačno, dopoldne bodo še krajevne plohe. Čez dan se bo jasnilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Nekoliko hladneje bo.

V četrtek bo pretežno jasno in spet topleje.

 


 16.05.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1345

POSOŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.