Išči

posoško

POSOŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 20.06.21

 GRS v osmih (8) akcijah

Ob 20.17 sta se na pobočju Stola, občina Žirovnica, izgubila dva tuja planinca. Gorski reševalci GRS Radovljica so ju našli in nepoškodovana pospremili v dolino ter ju na mejnem prehodu Ljubelj, predali avstrijskim gorskim reševalcem.

Ob 8.29 si je na območju Bačarskega sedla v občini Tolmin planinka poškodovala nogo. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem SV. Poškodovanko so s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 10.15 si je pod vasjo Bača pri Podbrdu v občini Tolmin planinec poškodoval koleno. Gorski reševalci GRS Tolmin so poškodovanca oskrbeli na kraju in pospremili do reševalnega vozila, kjer so ga predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Tolmin.

Ob 12.26 je planinko na Kalarskem brdu, občina Tolmin, obšla slabost. Reševalci GRS Tolmin so oslabelo planinko oskrbeli ter jo predali reševalcem NMP.

Ob 14.01 se je pri sestopu s Triglava, občina Bovec, pri padcu smrtno ponesrečil planinec. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem SV. Planinca so s helikopterjem prepeljali v dolino.

Ob 14.39 je na grebenu Kovka, občina Cerkno, onemogel planinec in ni mogel nadaljevati poti. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku. Planinca so s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.46 je na Vipavskem gradu nad Vipavo občanko obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin skupina Ajdovščina in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem SV s katerim so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.01 si je v bližini reke Soče občanka iz Gorenjega Loga v občini Tolmin poškodovala hrbtenico. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin, reševalci NMP Tolmin in ekipa HNMP s helikopterjem SV. S helikopterjem so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Popoldne ali zvečer bo predvsem v gorskem svetu lahko nastala kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, ob morju 23, najvišje dnevne od 30 do 35 °C.

V torek in sredo bo še naprej sončno in vroče. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.


 20.06.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1345

POSOŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.