Išči

posoško

POSOŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.10.21

 GRS v dveh akcijah

Ob 13.11 je iz Ogradov proti Planini Jezerca v Stari Fužini, občina Bohinj, omahnil v globino planinec. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bohinj. Planinec padca ni preživel. V dolino ga je prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z združeno ekipo HNMP-GRS na Brniku in dežurnim letalcem reševalcem GRS.

Ob 17.37 sta pod Velikim Pelcem v Trenti, občina Bovec, obnemogla planinca zaprosila za pomoč. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bovec. Nepoškodovana planinca je v dolino s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z združeno ekipo HNMP–GRS na Brniku.

Ob 18.08 se je na vzletišču jadralnih padalcev Lijak nad Novo Gorico poškodoval jadralni padalec. Reševalci NMP Nova Gorica so poškodovanca oskrbeli na kraju in nato prepeljali na nadaljnjo oskrbo v bolnišnico. Reševalci HRI MONG so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo pretežno jasno, dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla. Popoldne se bo na Primorskem oblačnost povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 18 °C.

V nedeljo bo na vzhodu še deloma jasno in zjutraj po nižinah megleno, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 10, najvišje dnevne od 13 do 18 °C.

V ponedeljek bo pretežno oblačno. Dež se bo popoldne od zahoda razširil na večji del Slovenije in se zvečer okrepil ter nadaljeval v noč. Ob morju bo pihal jugo.

V torek zjutraj bo dež ponehal, čez dan se bo postopno zjasnilo.


 30.10.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1345

POSOŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.