Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.07.20

GRS v dveh akcijah

Ob 15.42 se je v steni v Lipju, občina Velenje, zaplezal alpinist, ki ni mogel nikamor. Posredovali so reševalci GRS Celje. Alpinista so s pomočjo vrvne tehnike varno spustili na dno stene.

Ob 12.47 si je pohodnica pri vzpenjanju na Martuljške slapove, poškodovala gleženj. Aktivirani so bili reševalci GRS Kranjska Gora ter posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo GRS na krovu. Poškodovanko so prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo sprva pretežno jasno, nato pa v notranjosti delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bo nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, v jugovzhodni Sloveniji do 33 °C.

V četrtek bo spremenljivo oblačno. Na zahodu bodo prve plohe in nevihte možne že zjutraj, drugod povečini sredi dneva in popoldne, ponekod pa se bodo nadaljevale tudi v noč. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 24 do 30, v jugovzhodni Sloveniji do 32 °C.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Osvežilo se bo.

V soboto bo na Primorskem povečini sončno s šibko burjo. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno jasnilo.


 01.07.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79500