Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.12.20

GRS Ljubljana pomagala pri prenosu bolnice - OPOZORILO 

Ob 8.51 so v gozdu Sračje doline v Črnučah, občina Ljubljana, reševalci GRS Ljubljana oskrbeli obolelo osebo ter jo prenesli do reševalnega vozila NMP.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo oblačno, ponekod tudi megleno. Na vzhodu države bo suho, drugod bo občasno deževalo. Meja sneženja se bo dvignila do okoli 1500 metrov nad morjem. Ob morju bo pihal zmeren do močan jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1do 6, na Primorskem do 15 °C.

V nedeljo bo oblačno. Dež se bo na zahodu še okrepil in se sredi dneva in popoldne postopno širil proti vzhodu. Ob morju lahko tudi zagrmi. Jugo bo čez dan postopno oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 15 °C.

V noči na ponedeljek bo dež prehodno ponehal, nekoliko se bo ohladilo.
V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih, občasno pa tudi v osrednjih krajih, bodo spet krajevne padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 m.

OPOZORILO
Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, Oddelka za meteorološke in oceanografske napovedi, se pričakujejo močne padavine v zahodni Sloveniji. Padlo bo predvidoma od 70 do 120 milimetrov padavin. Meja sneženja bo na okoli 1500 metri nad morjem. Na območju Julijskih Alp se bo nevarnost snežnih plazov povečala na 4. stopnjo.


 05.12.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79238