Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vse objave

Bilten URSZR – 27.06.22

GRS v petih (5) akcijah

Ob 10.49 je na poti na Sleme, občina Kranjska Gora, pohodnico obšla slabost. Reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik so obolelo pohodnico oskrbeli in pripravili za transport s helikopterjem LPE, ki jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 16.29 se je pri sestopu čez Komarčo, občina Bohinj, poškodoval pohodnik. Reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so pohodnika na kraju oskrbeli. S helikopterjem LPE je bil prepeljan v SB Jesenice.

Ob 10.50 si je med plezanjem v Gradiški turi, občina Vipava, pri padcu nemška državljanka poškodovala roko in hrbtenico. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin-skupina Ajdovščina, GRS Ljubljana in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem LPE. Helikopter jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 20.46 se je na poti od Kanina proti Rombonu pod Vrhom Ribežnov v občini Bovec izgubil planinec. Po navodilih gorskih reševalcev GRS Bovec se je nepoškodovani planinec vrnil nazaj na pot, do bližnje kaverne, kjer naj bi bivakiral in se tekom jutrišnjega dne po znani poti vrnil na začetno lokacijo.

Ob 9.22 se je na cesti Tupaliče–Možjanca, občina Preddvor, pri padcu poškodoval kolesar. Poškodovanega so na kraju oskrbeli reševalci NMP Kranj. S helikopterjem LPE v spremstvu dežurne ekipe GRS Brnik je bil prepeljan v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo večinoma jasno, čez dan bo pihal jugozahodnik. Zvečer na severu ni izključena kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 37 °C.

V torek bo sprva precej jasno, popoldne pa bo predvsem na zahodu več spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti možne posamezne nevihte. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35, na Primorskem do 37 °C.
V noči na sredo bo na Primorskem prehodno zapihala burja. Na severu in zahodu Slovenije lahko nastane še kakšna nevihta.

V sredo in četrtek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. V notranjosti Slovenije bodo popoldne še možne posamezne nevihte.


 27.06.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79558