Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.06.20

GRS v štirih akcijah

Ob 13.00 je pri Koči na Golici, občina Jesenice, osebo obšla slabost. Posredovali so reševalci GRS Jesenice in posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipa GRS na krovu. Oboleli osebi so na kraju dogodka nudili medicinsko pomoč in jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico na Jesenice.

Ob 21.40 se je blizu Pristovškega Storžiča, občina Jezersko, izgubil planinec. Reševalci GRS Jezersko so planinca našli in nepoškodovanega na klasični način pospremili v dolino.

Ob 11.22 je v Bohinjsko jezero v Stari Fužini, občina Bohinj, strmoglavil jadralni padalec in se poškodoval. Iz vode so ga rešili kopalci in ga naložili na sup. Pripadniki Ekipe CZ za reševanje na vodi in iz vode Bohinj, reševalci GRS Bohinj, gasilci PGD Bohinjska Bistrica in Bled ter potapljači PRS Bled so ga transportirali do obale in nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Bohinj in Bled. Zavarovali so kraj pristanka helikopterja in pomagali pri prenosu poškodovanca. Posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS na krovu ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 14.04 si je na Lovrenških jezerih, občina Lovrenc na Pohorju, oseba poškodovala gleženj. Reševalci GRS Maribor so nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo precej jasno, popoldne bo na severu možna kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 °C.

V ponedeljek bo dopoldne precej jasno, pihal bo jugozahodnik. Popoldne bo od severa oblačnost naraščala, plohe in nevihte bodo najprej zajele severne kraje, zvečer se bodo pojavljale tudi južneje. Ponekod bo zapihal okrepljen severnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 24 do 30, na jugovzhodu do 32 °

V torek bodo sprva še manjše krajevne padavine, čez dan se bo zjasnilo.

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.


 28.06.2020
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79225