Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

2615 metrov višinske razlike

Primorski dnevnik: Čisto vsi najboljši gorski tekači so prejšnji konec tedna nastopili na svetovnem prvenstvu v Premani, kraju nedaleč od Lecca v Lombardiji.

Med njimi je bil tudi slovenski gorski tekač Tadei Pivk iz Žabnic, ki tačas vodi na lestvici italijanskega prvenstva.

Preko 300 tekačev je moralo v nedeljo, 25. julija, preteči 32 kilometrov dolgo traso s kar 2.615 metri višinske razlike. Naporno preizkušnjo je Pivk zaključil na zelo visokem 8. mestu v času 3:14,24: »Sem zelo zadovoljen. Navadno tekmujem na krajših razdaljah, zato sem s končnim izidom vesel. Od tretjeuvrščenega sem zaostal samo tri minute, kar ni veliko na taki razdalji,« je dejal član kluba Aldo Moro, ki je s sotekmovalci italijanske reprezentance zmagal na lestvici držav. Med italijanskimi tekači je bil Pivk tretji.
Trasa je vključevala tri vzpone in tri spuste: »Najbolj naporen je bil seveda zadnji, tretji vzpon.Po drugem spustu sem bil na 3. mestu, nato pa sem upočasnil in dovolil, da so me drugi prehiteli. Predvsem v vzponih sem bil počasnejši, pri spustih pa sem vedno nadoknadil nekaj mest,« je povedal Pivk. Najhitrejši je bil Španec Kilian Jornet Burgada (3:01,14), na drugo mesto pa se je uvrstil »azzurro« Marco De Gasperi (3:04,34): oba sta bila že po prvih kilometrih razred zase. Tekača se z gorskim tekom ukvarjata profesionalno.

Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika


 

Tadei Pivk, zmagovalec Skyrace Carnia 2010

30.07.2010


Tadei Pivk
na svetovnem prvnestvu
Skymarathon v Premani pri Leccu

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.