Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpinistične novice - 02.06.03

Delo, Šport - Tomaž Jakofčič: Obvestila - Tabor v Chamonixu - Tabor v Chamonixu

Obvestila
Komisija za alpinizem sklicuje na podlagi sklepa 32. seje – Zbor načelnikov, ki bo v četrtek, 5. junija ob 17. uri v Mengeški koči na Gobavici. Naproša se vse načelnike alpinističnih kolektivov ali njihove pooblaščene zastopnike, da se Zbora zanesljivo udeležijo, saj bo govora o pomembnih stvareh za prihodnost slovenskega alpinizma.

Podkomisija za vzgojo in izobraževanje Komisije za alpinizem organizira začetniški poletni alpinistični tečaj v Koči na Kamniškem sedlu. Tečaj se bo pričel v sredo, 2. julija ob 19. uri, končal pa v nedeljo 6. julija. Prijave z osebnimi podatki zbirajo na PZS do petka, 20. junija. Prijavijo se lahko le člani alpinističnih kolektivov. Razpis velja tudi za AI.

Tabor v Chamonixu
Podkomisija za vzgojo in izobraževanje Komisije za alpinizem organizira alpinistični tabor v Chamonixu (Fran). Tabor bo potekal od sobote, 19. do nedelje 27. julija 2003. Namenjen je spoznavanju plezanja v Centralnih Alpah s poudarkom na plezanju daljših smeri in navajanju na samostojen in odgovoren pristop k turam v zahtevnejšem, ledeniškem gorovju.

Udeležba je primerna za alpiniste (najbolje naveze) s krajšim alpinističnim stažem in starejše pripravnike, ki pa lahko sodelujejo le, če se prijavijo v navezi z alpinistom. Prijave z osebnimi podatki in seznamom deset najtežjih preplezanih smeri in deset zimskih vzponov, sprejemajo na PZS do petka, 27. junija 2003. Prijavijo se lahko le člani alpinističnih kolektivov.

Nova smer v Logarski
V južni steni Strevčeve peči je pred kratkim nastala nova smer – Mokre sanje (7a, 6c+ obv, 550 m). Smer so v večih dneh opremili Andrej in Tanja Grmovšek, Andrej Sotelšek in Ivo Bauman, na koncu pa jo je Andrej Grmovšek preplezal še prosto. Pol ure dolg dostop vodi od gostilne Firšt in po strugi potoka do stene. Kljub svedrovcem gre za dokaj resno smer z alpskim karakterjem. Svedrovci so predvsem v lažjih raztežajih zelo narazen, skala je ponekod slabše kvalitete, večinoma pa dobra. Ponekod je možno dodatno varovanje z manjšimi friendi. Sestop vodi na vrh Strevčeve peči in po planinski poti do cerkvice pri Sv. Duhu ter v dolino ali s spusti ob vrvi (2x60 m).

T. J.

  02.06.2003

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.