Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 01.04.1967

Delo, Šport: ... Prvi letni vzponi

LJUBLJANA - Čeprav po večini naših gora leži še precej snega in se je zima uradno šele končala, je bilo opravljenih tudi že nekaj težjih tur, tako da že lahko govorimo o prvih letnih vzponih.

Peter Šečetinin je skupaj z Nemcem Georgom Haiderjem 25. in 26. marca obiskal kanjon Velika Paklenica na Velebitu. Prvega dne sta preplezala Mosoraško smer v Anič Kuku, ki je s svojimi 380 m višine in oceno V kar precej zahtevna tura, še posebej za tako zgoden termin. Naslednjega dne sta hotela kot četrta naveza ponoviti še Velebitaško smer v isti steni. Toda po 50 m vzpona sta se obrnila, ker sta spoznala, da jima je verjetno ne bi uspelo preplezati brez bivaka, ker sta prekasno vstopila. Odšla sta nekoliko vstran in vstopila v Bramovo smer (V-) ter jo tudi preplezala.

Zopet so vse bolj pogosti obiski hrvaških alpinistov v naših gorah. V njihovi želji, da vzgoje čim boljši alpinistični naraščaj, se skoro vsako nedeljo pripeljejo - največ v Kamniške Alpe. Še v zimski sezoni je Miroslav Pleško (Zg) v navezi z mladim pripravnikom opravil zimsko ponovitev Rumene zajede v Koglu, pristopov na vrhove in lažjih vzponov pa so zabeležili kar lepo število.

F. S.
 

 

  01.04.1967


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, priredil: G. Š.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.