Išči

Arhiv

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 03.02.1972

Delo, Šport: ... Zimski alpinistični tabor

Letošnji zimski alpinistični tabor, ki ga organizira komisija za alpinizem PZS bo od 18. do 27. t. m. v Kamniški Bistrici. Vodja tabora bo Danilo Cedilnik, udeleženci pa bodo dobili na dan po 25 din kot prispevek za stroške prehrane. Obvezna je popolna alpinistična oprema.

Dom v Logarski dolini zaprt
Dom v Logarski dolini (PD Celje) bo zaprt do 10. marca. Zapreti so ga morali zaradi rednih vzdrževalnih del.

Smučarski pohodi
Turno smučanje zajema vse širši krog ljubiteljev narave. Ne glede na starost in ne glede na smučarsko znanje si žele vedno težjih in daljših pohodov in tam, kjer se pravočasno najdejo zagnani organizatorji, kmalu pride tudi do množičnih in tradicionalnih akcij.
Bolgarski turisti imajo posebno v čislih pogorje Rila. V njem pripravljajo masovni smučarski pohod v treh smereh, ki bo na programu konec meseca Prva trasa vodi v smeri »Sedmerih jezer« - pohod bo trajal tri dni, drugi dve pa bosta le dvodnevni, cilja pa sta Musala in manj znani vrh Mančo. Torej možnosti za vse, kar je pri velikih akcijah zelo pomembno!

Ekspedicija na Kančendzengo
Kakor smo že poročali, se tirolski alpinisti pripravljajo, da še letos odpotujejo pod Kančendzengo (8579 m). Jurišni del odprave se namerava povzpeti s severovzhodne strani. Po tej strani so poskusili priti na vrh že leta 1931, toda dosegli so le višino 7700 m. Kako je z dovoljenjem vlade Nepala, pa ne poročajo.

Za kondicijo
Velika večina naših alpinistov je že davno spoznala, da težjih vzponov ni mogoče opravljati brez zadostne fizične priprave. Zato je vsako leto več alpinističnih odsekov, ki za člane organizirajo posebno telovadbo. Akademski alpinistični odsek jo ima letos vsako sredo v telovadnici klasične gimnazije. Preteklo sredo, ko je zaradi počitnic niso mogli imeti, pa so gostovali v osnovni šoli Križe pri Tržiču, kjer so s člani AO Tržič odigrali tudi prijateljsko tekmo v košarki.

  03.02.1972


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, priredil: Genadij Štupar

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

ARHIV

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.